Bonnier Publications 2019

Gränsöverskridande berättelser

Berättelser vägleder i en föränderlig tid. Bonnier Publications gränsöverskridande utgivning sprider berättelser till fler.

Jesper Buchvald, vd för Bonnier Publications

Tanken bakom Bonnier Publications är att unika och starka berättelser kan vägleda oss alla i denna tid av omvälvningar. Berättelser förenar kunskap och underhållning. Den traditionella tidskriften bygger på denna logik.

Bonnier Publications fokuserar på media för specialintressen som vetenskap och historia, hälsa och träning, inredning och gör-det-själv, skönhet och mode. Kärnprodukterna är tryckta och digitala tidskrifter, men Bonnier Publications fokuserar också på nya plattformar och format som bokserier, läsarresor, sajter, appar och andra digitala tjänster.

Det ger berättelserna ännu större spridning.

Tre exempel:

1. i FORM har sin grund i berättelser om att det är möjligt för alla att bli en mer hälsosam människa. Dessa berättelser sprids numera inte bara i tryckt och digital form. I FORM ordnar också träningsresor och träningskurser, och berättandet får helt nya kanaler.

2. Illustrerad Vetenskap lockar läsarens nyfikenhet. Att berätta om vetenskap kräver ofta stor ämneskunskap och en förmåga att levandegöra komplicerade fenomen som ibland är svåra att göra intressanta. Tidskriftens medarbetare är skickliga på att skapa läsvärda berättelser av ämnen som svarta hål och cancerforskning.

3.  Alla vet hur andra världskriget slutade. Kriget är ett av historiens mest skildrade skeenden. Ändå är berättelser om andra världskriget de överlägset mest vällästa i de historietidskrifter som Bonnier Publications ger ut. En orsak är att berättelserna ger skribenten möjlighet att använda författarens hela verktygslåda av tempohöjning, karaktärsbeskrivningar, tvära kast och crescendon.

Bonnier Publications ger ut fler än 30 titlar över landgränserna. Originalen är på danska och översätts till svenska, norska, holländska och finska samtidigt som de anpassas till lokala förhållanden och vinklar. Genom att på detta sätt utnyttja medielandskapets globalisering sprids berättelserna till fler.

Bonnier Publications

Omsättning: 1 208 MSEK (1 328 MSEK)

EBITA: 142 MSEK (119 MSEK)

Antal medarbetare: 115

Styrelseordförande: Erik Haegerstrand

VD: Jesper Buchvald

Populära titlar, tjänster och appar från Bonnier Publications

Aktiv Träning

Bil Magasinet

Bo Bättre

Bolig magasinet

Costume

Digital Foto

Gör det själv

HISTORIA

I Form

Illustrerad Vetenskap

Militär Historia

National Geographic

PC för alla

Populär Historia

Släkthistoria

Vi i Villa

Wype